ONECOIN BLOGG

Blockkedjan förstärker internet


Internet lät oss sprida information på ett sätt som saknar motstycke i historien. Men tekniken som kallas blockkedja kommer att låta oss sprida bra mycket mer än så. Så här kan en ny typ av databas komma att förändra världen.

Precis som på andra sociala medier syns det hur många kommentarer inläggen fått. Där står hur många som gillat dem och hur lång tid som passerat sedan de publicerades. Men där står också något annat: hur mycket pengar inläggens författare tjänat på dem.

Sajten heter Steemit. Till skillnad från sina betydligt mer namnkunniga konkurrenter tjänar de inte pengar på att sälja den data användarna genererar till tredje part.

Däremot har användare med många fans på sajten ett rätt lukrativt extraknäck.

Follow My Vote är ett företag från den amerikanska delstaten Virginia.

Deras ambition är att bygga en onlineplattform från vilken väljare kan rösta även om de ligger på sofflocket, så länge de har en telefon i handen.

London-startupen Everledger håller koll på diamanthandeln och utfärdar digitala certifikat som registrerar ädelstenarnas varenda rörelse i distributionskedjan.

De är till synes tre olika affärsidéer, men Steemit, Follow My Vote och Everledger bygger alla på tekniken som gjorde kryptovalutan bitcoin möjlig: blockkedjan.

Läs mer här: http://www.nyteknik.se/digitalisering/blockkedjan-forstarker-internet-6836237


Favoritinlägg
Senaste inläggen
Sök inlägg via taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Classic
  • YouTube Classic