ONECOIN BLOGG

De investerar 250 miljoner i bitcoin-startup


Bitcoin-företaget Chain tog nyligen in 30 miljoner dollar och bland investerarna syns en rad välkända amerikanska storföretag. Bolaget utvecklar tillsammans med banker en teknik som gör det möjligt att överföra tillgångar med hjälp av tekniken bakom bitcoin, skriver Wall Street Journal.

Bland investerarna återfinns Visa, Nasdaq, Citi Ventures, Capital One och Orange. Någon värdering i samband med kapitalrundan framgår inte.

Investeringen i ett företag där bitcoin-tekniken utgör grunden är en i raden den senaste tiden, trots att finansbranschen tidigare sett tekniken och valutan som något som sannolikt inte skulle förändra något. Det är dock inte valutan i sig som är av intresse utan snarare blockchain-tekniken bakom. Den medger att transaktionshistorik inte sparas centralt utan istället av alla andra deltagare i nätverket.

Det är en teknik som skulle kunna medföra väsentliga besparingar jämfört med den som banker använder i dagsläget där transaktioner tar längre tid att bekräfta än vad de skulle göra med blockchain-tekniken.

Källa: http://www.di.se/artiklar/2015/9/10/de-investerar-250-miljoner-i-bitcoin-startup/

#bitcoin #DagensIndustri #börs #onecoin #digitalvaluta #kryptovaluta #Chain #virituellvaluta

Favoritinlägg
Senaste inläggen
Sök inlägg via taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Classic
  • YouTube Classic