ONECOIN BLOGG

IBM kan vara på väg att bygga egen kryptovaluta


bitcoin-baloons.jpg
Planerna kan innebära att it-jätten skapar en konkurrent till bitcoin.

Enligt uppgifter på måndagen är den amerikanska datorjätten IBM på väg att utveckla en egen överföringstjänst baserad på så kallad blockchain-teknik - samma modell som ligger bakom kryptovalutor som bitcoin.

Den svenska bitcoinmäklaren Safellos vd Frank Schuil tolkar det som att IBM kan vilja utnyttja den underliggande men slippa själva bitcoin.

"En gissning är att IBM vill bli en sorts clearingpartner, alltså den part som godkänner alla transaktioner, för det finansiella nätverket i världen. Med blockchain i grunden skulle det gå att göra säkra överföringar i realtid mellan banker", säger han.

Han tror att en del banker är rädda för att bli beroende av bitcoin och att IBM kan utnyttja det genom att skapa en teknikplattform som är mer aptitlig för dagens finansjättar.

"Det handlar om kontroll, om vem som ska styra över det finansiella systemet i framtiden. Jag vet att flera av de största bankerna i världen har anställda som arbetar med att utveckla egna lösningar baserade på blockchain-teknik. De vill inte hamna efter - men heller inte haka på bitcoin-tåget fullt ut"; säger Frank Schuil.

Källa: http://breakit.se/artikel/165/ibm-kan-vara-pa-vag-att-bygga-egen-kryptovaluta

#bitcoin #IBM #kryptovaluta

Favoritinlägg
Senaste inläggen
Sök inlägg via taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Classic
  • YouTube Classic